Клип на Нина Николина и Калин Вельов за рождения ден на Невена Коканова

10.12.2008г. / 10 37ч.
Аз жената
Клип на Нина Николина и Калин Вельов за рождения ден на Невена Коканова

Нина Николина и Калин Вельов държаха в тайна няколко месеца песента, посветена на актрисата Невена Коканова. Парчето “За теб” е в стил фадо и е вдъхновено от живота и филмовите образи на първата дама на българското кино. Авторът на новия документален филм “Аз коя съм” Георги Тошев кани Калин Вельов да дебютира като композитор на филмова музика преди няколко месеца. Калин създава балада, която да озвучи лентата. По това време музикантът работи върху албума “Абсент” заедно с Нина Николина. Решава да преаранжира новата балада в стил фадо, за стилистиката на латино концепцията на албума.

След като инструменталната музика към филма е готова, Вельов пише текста на песента и с Нина записват парчето.

Няколко месеца по-късно изпълнителите разкриха тайната, че “За теб” е посветена на Коканова. 

В навечерието на 70-годишния юбилей на актрисата режисьорът на филма “Аз коя съм”, който БНТ1 ще излъчи на 12 декември след “Панорама”, Мария Арангелова и операторът Виктор Попов създават клип, в който са включени кадри от незабравими роли на Коканова в киното.

Клипът е заснет за няколко часа на сцената на Сатиричния театър, където от 1960 до смъртта й през 2000 година играе Коканова.
Продуцент на клипа е Георги Тошев.

“За мен Невена Коканова освен талантлива актриса, с чийто филмови образи съм израснал, е преди всичко много красива и чувствена жена”, казва Вельов. А Нина Николина допълва, че първо е гледала филма “Тютюн” и след това е прочела романа на Димитър Димов. “През цялото време си представях, че Ирина е Невена. И до днес героинята я свързвам единствено и само с изпълнението на Коканова. Толкова наситен и плътен образ създава тя. Щастлива съм, че мога да бъда част от проекта, посветен на нейната годишнина”.
Фотографии: Красена Цветкова

* * *

Гледайте красавиците от “Стрингс” в сериала “Забранена любов”
Йорданка Христова навъртя 3 бона сметка за телефон
Диана Дафова на 8-о място в американска Топ 100 музикална класация

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
nati ( преди 11 години )
tova e nai-malkoto,koeto moje da se napravi po4itaiki pametta na nevena kokanova.ne sum gledala klipa na veliov i nikolina,i dvamata sa mnogo 4uvstveni izpulniteli i se nadqvam da bude v golqma stepen supri4asten,s bogatat du6evnost na kokanova.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар