Ваня Щерева с книга-приказка за Коледа

17.12.2008г. / 14 11ч.
Аз жената
Ваня Щерева с книга-приказка за Коледа

„Приказки под прозореца” е новата много специална мини книга на Ваня Щерева. Всеки екземпляр е различен, ръчно изработен и украсен от авторката. Историята в нея е за едно момче от дом за сираци, което обикаля в празничната нощ и наблюдава чуждите Коледи под прозорците на хората. Краят на самотно-тъжната и заскрежена приказка оставя усещането за предстояща любов и следващо щастие. Илюстрациите са на дванайсетгодишната дъщеря на Ваня Щерева, Мила.

Книгата се разпространява в книжарниците на „Сиела” и „Пингвините”, в арт магазини и галерии. Представяне ще й бъде направено в детски комплекс Халивуд (сутерена на Централни Хали) в събота 20 декември от 15 ч.-заповядайте!

Това е четвъртата книга на Ваня Щерева. През 2005 година нейният роман „Образцов дом” спечели конкурса на фондация Развитие за нов български роман, а през 2006 година  получи наградата за най-продаваната българска книга от всички лауреати на конкурса. Следват романът „30 неизвинени” и сборникът „Фасове”. Ваня е автор на статии за списание Grazia и FHM. Пише текстове и музика  както за своята група Matchpoint, така и за други изпълнители.

* * *

Ваня Щерева и Мишо Шамара – за и против поп-фолка

Коментирай