Благотворителен коледен концерт организира НАТФИЗ

20.12.2008г. / 13 02ч.
Аз жената
Благотворителен коледен концерт организира НАТФИЗ

Националната академия за театрално и филмово изкуство организира благотворителен коледен концерт. Той ще се състои на 22 декември 2008 г. от 19 часа в Учебния театър (ул. “Г. С. Раковски” 108 А ). Ще участват вокална детска група “Мечо пух”, вокална формация “Аква – Делия” и студенти от НАТФИЗ.

Приходите от продажбите на билети ще бъдат дарени на Дом за ветерани на културата и изкуствата – София, който е създаден през 1955 г. и е единствен по рода си у нас. Условието “самотен творец без жилище” е задължително за възрастните хора, които живеят там. Те са с различни творчески професии – артисти, певци, журналисти, режисьори, музиканти, художници и др. Общо 21 човека живеят днес там, между които е и бивша преподавателка от НАТФИЗ – Августина Петрова Константинова.

Концертът е част от събитията, посветени на 60-годишния юбилей на НАТФИЗ.

Във вокална група “Мечо Пух” пеят най-малките певци на България, които влизат в състава на 3-годишна възраст. Благодарение на своя репертоар “Мечо Пух” се радва на публика от различни поколения. Той обхваща както типично детски, така и съвременни популярни песни из световни евъргрийни. Затова и децата пеят на английски, френски, немски, руски, гръцки, португалски, фински, холандски, датски и японски. Съставът е чест гост в концертите на звездите на българската поп и рок музика.

Вокалната формация “Аква – Делия” е с диригент проф. Диляна Мичева. Преди 15 години проф. Диляна Мичева – преподавател в Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов” – основава със свои студенти група “Аква”, наречена по-късно “Аква – Делия”. От създаването й досега проф. Мичева и нейната формация не са преставали да популяризират България и българския дух по света. Концертите на “Аква Делия” са уникална смесица от черковнославянски песнопения, автентичен фолклор и западноевропейски мотиви. Формацията има осъществени записи в Българското национално радио, 12 самостоятелни филма в Българската национална телевизия, както и успешни концерти във Франция, Германия, Люксембург, Белгия, Италия и други европейски страни.

Билетите за концерта са от 5 до 50 лева и могат да се закупят на касата на Учебния театър, както и чрез www.bgbileti.com.

* * *

Коледно намаление на билетите за Мики Маус

Коментирай