Новият албум на Албена Вескова ще е с етно-хаус звук

09.01.2009г. / 10 20ч.
Аз жената
Новият албум на Албена Вескова ще е с етно-хаус звук

Албена Вескова, солистката на ансамбъл “Българе” подготвя първият си самостоятелен албум, който трябва да излезе до началото на март 2009 г. Албумът съдържа фолклорни песни със съвременно, етно хаус звучене, нещо, което до момента не е правено в България. Продуцент е “Бългериън пръдакшън” ООД, съпродуцент Георги Манев. Аранжиментите са дело на две изключително талантливи момчета, които правят музика за дискотеки не само в България, но и в чужбина – Денис Димитров и Христо Христов.

С песента “Моята земя” Албена Вескова се явява на конкурса за Евровизия. На втория етап конкурсната комисия не допусна до по нататъшно участие песента и единственият аргумент за това е, че песента е с фолклорно звучене. “Моята земя” е авторска фолклорна песен, но е с модерно, хаус звучене, което е далеч от традиционният фолклор, който сме свикнали да слушаме.

Не случайно “Мистерии на българските гласове” печелят награда “Грами” точно с изпълнение на български фолклор. Единствената българска песен, която достига едно достойно четвърто място на финала на конкурса Евровизия е песента на Елица и Стунджи, която е именно с фолклорно звучене. Този път конкурсната комисия реши, че българският фолклор не е достоен за Евровизия.

* * *

Спектакълът на ансамбъл “Българе” “Албена” – видео поглед

Коментирай