“Хранителен режим за борба с рака” е новата книга на Летисия Агюло

15.01.2009г. / 11 02ч.
Аз жената
“Хранителен режим за борба с рака” е новата книга на Летисия Агюло

Летисия Агюло е видна френска диетоложка, специалист по нутритерапия в Тулуза. В книгата си “Хранителен режим за борба с рака” тя прави задълбочен анализ на западните хранителни навици, като част от постепенната деградация на нашето общество, което е загубило представата за самата същност на храненето. Това естествено се отразява върху нашето здраве. Как индустриализацията разрушава самите основи на нашата хранителна култура, защото човек не се храни само за да живее, той би искал също животът да бъде максимално приятен и продължителен.

\n

Книгата съдържа още 45 рецепти за оригинални и вкусни ястия, които ще стимулират вашите естествени защитни сили за борба с чумата на нашето съвремие – рака. Освен плодовете и зеленчуците има и други храни, съдържащи мощни вещества, способни да блокират образуването на тумори.

\n

Летисия Агюло пише: “Ракът е хронично заболяване. Необходимо е да осъзнаем, че образуването на туморите е случайно явление, което настъпва сравнително често в живота на един индивид. Патологоанатомични изследвания са показали, че при много случаи на хора, починали не от рак, в тъканите им се откриват непроявени клинично микротумори. Установено е, че при 98% от индивидите се откриват малки тумори в щитовидната жлеза, при 40% в простатата и при 33% в гърдата, докато същите локализации се срещат много по-рядко сред популацията.

\n

... Не само, че равновесието, необходимо за добро здраве може да бъде възстановено чрез внасяне на молекули от хранителен произход, но тяхната противоракова активност ще им позволи да действат вместо медикаментите и да се намесят в процесите водещи до възникването на редица заболявания, между които е ракът. Лечението, което ние предлагаме се нарича нутритерапия и на него трябва да се гледа като на неотменима част от средствата, с които разполагаме за борба с рака, равностойно на останалите терапевтични способи, използвани при пациентите, засегнати от болеста, не само защото могат да действат директно върху раковите клетки, но също и заради способността им да инхибират ангиогенезата и да стимулират имунната система”.

Издателство “Колибри”

Корична цена: 9 лв.

* * *

Цветно изкушение за почитателите на “Приложна магия” от Сара Адисън Алън – “Градина на желанията”

Коментирай