Най-предпочитаните от българи курорти са Албена и Банско

20.01.2009г. / 11 41ч.
Аз жената
Най-предпочитаните от българи курорти са Албена и Банско

Целогодишно най-активно търсените от българите места за почивка в страната са Албена, Банско, Несебър, Велинград и Созопол, показва анализът на база данните за 9000 заявки през изминалата 2008 г. на туристическа агенция Ретур. Почти всички заявки (70%) за годината са постъпили онлайн през сайтовете на агенцията и партньорската мрежа.

Данните показват, че не само чужденците предпочитат Албена – това е безапелационният фаворит сред летните курорти и на българските туристи, следван с голяма разлика от Несебър, Созопол, Слънчев Бряг и Свети Влас. За Албена агенцията отчита над 500% ръст на резервации, с което потвърждава първото си място сред българските туроператори за българския пазар.

Клиентите на туроператора нареждат на първо място сред зимните курорти Пампорово, следван от Банско и Разлог. Почитателите на СПА туризма предпочитат най-често Банско, Пампорово, Сандански, Девин и Велико Търново.

Една от интересните тенденции е, че българите все по-често започват да планират от рано пътуванията и почивките си. Най-активният период на записвания и резервации е от началото на април до средата на май, като в сравнение с 2007 г., агенцията отчита над 70% ръст за същия период.

* * *

Оферти последна минута – или как да правиш това, което поискаш

Коментирай