Китайската нова година започна

30.01.2009г. / 09 13ч.
Вергиния Генова
Китайската нова година започна

Китайците вече започнаха бурното празнуване на Китайската Нова година, известна още и като Пролетен фестивал. Това е един от най-големите и почитани празници, на който се събира цялото семейство – (както ние посрещаме Рождество Христово). Някои от китайците дори си вземат цяла седмица отпуск, за да празнуват.

Този празник е много сходен с нашите пролетни обичаи (Сурва, Сирни Заговезни и др.), на които ние гоним злите духове.

На Китайската Нова година китайците гонят злите духове предимно с фойерверки. Предпочитат червения цвят, доброто настроение, ведрите мисли и веселбата. Смятат, че както им тръгне в началото на годината, така ще бъде и занапред. Домашната работа като чистене, както и негативните духовни състояния: изблици на гняв, лъжа и всякакъв вид деградивно и непристойно поведение са крайно нежелателни.

Но не само китайците, а доста хора по света се вглеждат и в китайската астрологическа година, затова е важно да отбележим, че 2009 г. е годината на Земния Вол. Смята се, че родените през тази година са изключително трудолюбиви, отличават се с невероятно постоянство и старание, граничещо до упоритост – каквото си наумят, непременно го постигат, независимо от времето и усилията, които ще им коства. Те са изключително любящи и привързани към семейството.

Според китайците тази Нова година ще донесе повече благословение, повече късмет, повече щастие.

А ако се чудите какъв е вашият астрологически знак според Китайския хороскоп, може да направите справка тук.

* * *

Здравен хороскоп – 26 януари – 1 февруари 2009

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Бистра ( преди 11 години )
Годината ще ни донесе повече късмет и щастие, ако се потрудим. Ако стоим със скръстени ръце - щастието няма да дойде само при нас. Освен това, според поговорката "Каквото посееш, това ще пожънеш", което впрочем е библейска мъдрост, не е българска поговорка, ако правиш неморални и незаконни неща - нещастието ще те намери. И после се чудим защо сме болни, защо ни откраднаха портмонето и всякакви други "лоши неща". Ние сами сме си виновни и за хубавото, и за лошото, което ни се случва. Така че да вършим добри дела, за да ни се отплати съдбата също с добро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар