Здравен хороскоп – 9-15 февруари 2009

08.02.2009г. / 11 32ч.
Аз жената
Здравен хороскоп – 9-15 февруари 2009

Тази седмица започва с Пълнолунието на 9 февруари. Този ден е не само по-съществен заради него, но и поради факта, че на 9 февруари има и Лунно затъмнение в 16,48 часа. Луната е в знака Лъв. Влиянието ще е за родените през третите декади на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а най-силно – за родените на 9 февруари.
Денят е подходящ за отказване от вредни навици – тютюнопушене, алкохол, гризене на нокти и други. В този ден може да се чувствате по-напрегнати и емоционални. Наложете си спокойствие, въздържайте се от емоционални изблици на гняв, докато премине затъмнението. Ще ви се отрази добре, ако 2-3 дни преди това изключите от менюто си месото. Не се претоварвайте, медитирайте, вземете си душ като редувате топъл със студен. При някои хора може да има затруднения в съня и главоболия. Хората, които имат проблеми на психично ниво, в дни на затъмнения са подложени на временни проблеми с разсъдъка, в резултат на което могат да извършат непоправими неща.

На 9 февруари не препоръчвам никакви операции. Ако вече сте ги планирали, побързайте да отложите операциите за друг, по-подходящ според Лунния календар ден. При оперативна намеса по спешност хирурзите да бъдат много прецизни в работата си. Операции, извършени по време на пълнолуние, могат да причинят силни кръвоизливи и следоперативните рани зарастват по-бавно. Ако пък са извършени и в ден, в който Луната управлява конкретния орган, може да има летален изход. Не подценявайте написаното, защото вече преживях подобен случай с близка приятелка. За съжаление ми се обадиха късно – в деня на операцията и нямаше възможност за отлагането й, защото беше мозъчна и изискваше незабавна интервенция. На този ден имаше Пълнолуние и Луната беше в знака Овен – управляващ мозъка и главата. Можете да предположите какъв е бил крайният изход. А Лунното затъмнение влияе допълнително върху здравето и процесите в организма.

На 10 и 11 февруари Луната е в знака Дева. Когато Луната е в Дева се забраняват операциите на дванадесетопръстника, тънкото черво, задстомашната жлеза, жлъчният мехур и жлъчните канали, перитонеума и междупрешленните съединения на гръдната кост. Дните са подходящи за лечебно гладуване, както и всякакви лечебно-профилактични процедури, свързани с изброените органи.
На 11 февруари Луната е в съвпад със Сатурн и в опозиция с Уран. Денят предразполага към депресивни състояния, силно нервно напрежение, затруднена чревна проходимост и колики. Родените през третите декади на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби са предразположени към появата на внезапни здравословни неразположения и към инциденти и наранявания.

На 12 февруари в 10,32 часа Луната преминава в знака Везни, като от 6:17 часа до 10:32 часа Луната е без курс. През тези часове бъдете по-предпазливи, особено при работа с електричество, техника и взривоопасни вещества. Разсеяността ви може да предизвика инциденти. Шофирайте внимателно!

Луната ще остане в знака Везни и на 13 и 14 февруари. При Луна във Везни се забраняват операции на бъбреците и цялата пикочоотделителна система. Дните са подходящи за лечение и профилактика на бъбреците и отделителната система.
На 12 февруари Луната прави квадратура с Плутон в Козирог. Родените през първите декади на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог да сдържат ревността и гнева си. Бъдете по-отстъпчиви и търпеливи. Възможни са панически и сексуални разстройства. Пазете краката от контузии и счупвания.
На 13 февруари опозицията на Луната с Венера в Овен може да причини отново на изброените по-горе кардинални знаци психо-емоционална неудовлетвореност, което да повлияе негативно върху ендокринната им система и функциите на бъбреците. Избягвайте преяждането със захарни изделия, както и вдигането на много тежести, за да не предизвикате болки в областта на кръста. Не натоварвайте очите си и пазете главата от удари.

На 14 февруариденят на влюбените, позицията на Луната във Везни предразполага към любов, желание за хармония и романтика. Обикновено споменавам предимно предизвикателните аспекти, за да се предпазвате от негативното влияние на планетите. Луната прави тригон със Слънцето и Нептун. Използвайте деня за хармонизиране на отношенията с любимите хора, отдайте се на мечтите си и пуснете на воля въображението си, но без илюзии. Ако не можете да си позволите романтична вечеря на свещи и хубава музика в луксозен ресторант, тогава празнувайте у дома. Създайте си уют, направете на любимия подарък – без значение дали е скъп. Важното е да е поднесен с блясък в очите и с любов в сърцето. Такива моменти лекуват всичко. Само бъдете премерени в приказките си, защото квадратурата на Луната с Меркурий може да помрачи на по-невъздържаните вечерта. Ако прекалите с алкохола и/или с флиртуването, рискувате вие или партньорът да се впуснете в словесни битки и сарказъм.
След 17 часа на 14-ти Луната навлиза в знака Скорпион и тогава страстите ще се разгорещят, а онези които са пофлиртували повечко, ще предизвикат ревността на половинката си. А това не е никак здравословно, защото ако партньорът ви има рожден Марс в Скорпион, в най-добрият случай ще изядете някой шамар. Внимавайте с кого ще си легнете вечерта! При Луна в Скорпион са възможни заболявания предавани по полов път, както и нежелана бременност. След 22 часа Луната ще направи квадратура с транзитните Марс и Юпитер във Водолей. Възможни са инциденти и сблъсъци, проява на ревност или насилие. Онези, които по принцип са по-емоционални и агресивни, да избягват приема на големи количества алкохол, за да не си помрачат празника. И най-важното – не се качвайте на колата пили!

Бъдете здрави!
Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

* * *

Лунна диета – февруари 2009
Ракия с кокичета при настинка
Китайски астрологичен календар

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Маргарита ( преди 11 години )
Най-подходящ е 13 февруари.Но ако тогава, поради независещи от Вас обстоятелства,не може да се осъществи,то не бива да се оперирате на 15 и 16 февруари,когато Луната ще бъде в знака Скорпион,който управлява конкретният орган.Ако имате допълнителни въпроси,може да ми пишете на имейла.Желая Ви успешна операция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ivaneta ( преди 11 години )
Predstoi mi operacia v blizkite dni....Koi e nai-podhodiastiat den...?Operaciata e genikologichna....mioma.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар