Премиера на антология на българската женска любовна лирика

09.02.2009г. / 11 48ч.
Аз жената
Премиера на антология на българската женска любовна лирика

"Само за теб" е новото предложение на Coffee-Mate и ИК "Персей" за подарък на любимия човек в Деня на влюбените Св. Валентин. Изданието събира най-прекрасните любовни стихове на 119 български поетеси от различни епохи и поколения. Сред тях се открояват имената на Екатерина Ненчева, с чиито стихове са пламвали сърцата на всички български ученички от началото на 20 век, голямата любов на Пенчо Славейков Мара Белчева и отдавна признатите за класика - Елисавета Багряна и Дора Габе. В "Само за теб" са включени и произведенията на любимите съвременни поетеси като Станка Пенчева, Блага Димитрова, Петя Дубарова, Маргарита Петкова, Надежда Захариева, Ваня Петкова, Валентина Радинска, Ива Николова, Камелия Кондова и др.

В диска, който е подарък към изданието, са включени едни от най-популярните и обичани песни по стихове на авторки от книгата. В компилацията се срещат безусловната класика и най-актуалното в българската попмузика.

Книгата съдържа цветни илюстрации, твърда луксозна подвързия и подарък CD.

Премиерата на книгата е на 11 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Сити Център София (МОЛ-а до хотел "Хемус") във фоайето на Синеплекса.

* * *

Прочетете още:
Какво да пожелаем за 14-ти февруари?
Всичко за празника на влюбените “Свети Валентин”
Парти за двама за “Свети Валентин”

Коментирай