Мълчим две минути в памет на Земята

16.02.2009г. / 09 22ч.
Аз жената
Мълчим две минути в памет на Земята

Мнозинството учени по света твърдят, че глобалното затопляне не само е реалност, но и се случва по-бързо от всичките им предвиждания до сега. При това смятат, че човешката дейност от последните 200 години причинява бързата промяна в климата. Докато водим спорове съществува ли изобщо това явление, през есента на 2008 за първи път в историята на човечеството Северният полюс можеше да бъде обиколен само по вода. Климатолозите от НАСА твърдят, че до края на лятото на 2012 ще се стопи целият лед върху океана на Южния полюс, който отразява 80% от слънчевите лъчи, достигащи до Земята, обратно в космоса, изпълнявайки по този начин функцията на климатик на планетата. Понастоящем над половината лед вече се е стопил, а в някои участъци вечно замръзналата почва на Антарктика се е размразила 1000 км навътре в сушата, което никога не се е случвало досега.

Какво да правим?

Първо, научете повече.
Второ, променете начина си на живот, защото зависи от всеки.

На 22 февруари от 11 до 14 часа ще се проведе информационен семинар в зала „Сити", в хотел „Best Wstern Сити Хотел" на ул. „Стара планина" 6. Семинарът е част от поредица събития, които ще се проведат по обяд на този ден в много страни по света. В 11:58 ще започне 2-минутно мълчание за размисъл – какво бъдеще създаваме с начина си на живот и дали ще остане нещо от ресурсите на планетата за следващото поколение? И какво можем да променим, за да поемем в друга посока?

На семинара ще се говори малко и ще се гледа много. Информацията ще бъде поднесена под формата на информационни видео материали, които ще можете да вземете и за вкъщи. Неочаквано за всички, ще разберете, че животновъдството за месната и млечната индустрия произвежда много повече парникови газове от целия транспорт по света. Също така, че именно то е главната причина за изсичането и опожаряването на дъждовните гори в тропиците, 70% от които се превръщат в пасища или ниви за фуражи. Ще разберете, че няма смисъл да пестите вода от къпане, защото само ако спрете да ядете говеждо, ще спестите повече вода, отколкото ако не спирате душа цяла година. Ще научите, че 2/3 от зърнените храни по света се използват за фуражи, вместо за изхранване на хората, а същевременно над милиард души, около 1/5 от населението на планетата гладуват всекидневно и някои умират от това. Ще разберете много от нещата, които крият от вас, за да продължавате да купувате всичко, което купувате. Но все пак, решенията на проблемите ни са в нашите ръце. Ръководителят на Международната група от експерти по изменение на климата (IPCC) д - р Раджендра Пачаури казва за вредите, които отглеждането на животни за месо, причиняват върху околната среда: "Моля, яжте по-малко месо! Месото е стока, наситена с въглерод."
Елате, научете повече,, избирайте съзнателно.

Очакваме ви!

За въпроси: 2mintochange@gmail.com
Организатор на събитието е „International Association Supreme Master Ching Hai".

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ваня ( преди 11 години )
Момчета, Обама иска да закрие НАСА, за какво говорите?В Турция имаше сняг невиждан досега, вие ми говорите глупости от поръчкови филми. Има проблеми и те са разрешими, единстено и само ако човекът е остаен да бъде такъв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Percefona ( преди 11 години )
Това хората сме абсолютни ***! За който се интересува от темата - препоръчвам документалния филм на History Channel "Life after people"("Животът след хората").
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Христофер ( преди 11 години )
Ами лека й пръст на Земята...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар