Градчето на близнаците

27.02.2009г. / 09 42ч.
Аз жената
Градчето на близнаците

Няма друго място на света с такава гъстота на близнаците, съобщава Ню Йорк Таймс за малко градче в южна Бразилия, населено предимно от немски емигранти. От всички 80 семейства в градчето има цели 38 двойки близнаци! И явлението се наблюдава от десетилетия.

Според местните жители тайната не се крие в генетиката, а във водата или въздуха, които според тях съдържали магически минерали. Разбира се, учените твърдо не приемат подобно обяснение, макар да нямат ясна идея за причината на това явление.

Според някои съществува малка, но реална възможност във всичко това пръст да има черният нацистки доктор Йозеф Менгеле, познат и като “Ангелът на смъртта”. Според хората от околността през 60-те Менгеле обикалял района, а именно тогава започнало зачестяването на двойките близнаци в семействата. Факт е, че като немски емигранти хората в този град се отличават именно с бяла кожа, руси коси и сини очи – характерните белези на арийската раса, по хитлеровата теория.

Според други високата честота на близнаците в района на Сао Педро се дължи на относително затворения им живот и честите бракове между братовчеди и роднини.

Мистерията на Градът на близнаците все още не е разкрита.

* * *

Звездите определят пола на вашето дете

Коментирай