“Тайната между нас” – книга за взаимоотношенията в семейството

09.03.2009г. / 18 13ч.
Аз жената
“Тайната между нас” – книга за взаимоотношенията в семейството

За книгата:
В една дъждовна нощ инцидент преобръща живота на Дебора Монро и шестнайсетгодишната й дъщеря Грейс. Момичето блъска пешеходец, изскочил изневиделица пред автомобила. Раненият мъж е учителят по история на Грейс, който има репутацията на странен и затворен човек. Дебора веднага решава да поеме вината за случилото се.

Макар и продиктувана от майчина обич и загриженост, изречената лъжа превръща живота на семейството в ад. Дебора трябва да се справи с напрегнатото си ежедневие на семеен лекар и самотен родител. Измъчвана от чувство за вина, дъщеря й се затваря в себе си. Тайната между Дебора и Грейс заплашва да разруши не само силната връзка между майка и дъщеря, но и застрашава отношенията между всички членове на семейството.

Когато раненият мъж умира в болницата, д-р Монро се изправя пред реалната опасност да се сбъднат най-лошите й страхове.

За авторката:
Барбара Делински е родена и израснала в предградие на Бостън. През 1963-а година завършва средното училище "Нютън", през 1967 се дипломира като бакалавър по психология в университета "Тъфтс", а през 1969 г. защитава докторска степен по социология в Бостънския колеж. Преди да се отдаде на писателската си кариера, Барбара Делински е работила като изследовател в "Масачузетската общност за предотвратяване на насилието спрямо деца" и като фотограф и репортер за "Белмън Херълд". Била е член на борда на директорите на Центъра за борба с рака към Масачузетската болница, все още е член на президентския съвет на Националната коалиция за борба с рака. Работи и като съветник на "Дъ ривърс едж" - студентско издание на "Ривърс Скуул" в Уестън, щата Масачузетс. Живее в Ню Ингланд заедно със съпруга си, който е адвокат, и тримата им сина.

От 1980 година насам г-жа Делински е написала над 60 романа. След първите си стъпки в романтичния жанр тя бързо се ориентира към по-сериозната женска проза със заглавията си "Повече от приятели", "За дъщерите ми" и други. Барбара Делински създава впечатляващи персонажи и силно емоционални истории за брака, ролята на родителите и за приятелството и засяга теми като изневярата, самоубийството сред приятели, синдрома на "празното гнездо" и борбата за настойнически права над децата.

Книгите й редовно се появяват в най-престижните бестселърови класации на "Ню Йорк Таймс", "Уошингтън Поуст", "Бостън Глоуб", "Пъблишърс Уикли" и "Ю Ес Ей Тъдей".

Статии от г-жа Делински са публикувани в "Как да напишеш любовен роман и да си намериш издател" (съст. Кетрин Фолк, "Краун Паблишинг"), "Да напишеш и продадеш романтичен роман" (съст. Силвия Барък, "Дъ Райтър ИНК."), и "Писателят". Радетел за разрешаване на проблемите на съвременните жени, тя често участва в дискусии и в известни телевизионни и радио предавания из цялата страна. Чест гост е на групи от библиотеки, училища и граждани.

Романите й са преведени на 25 езика и се продават в милиони екземпляри по цял свят.  Сред най-обичаните от тях са: "Съседката", "Случайна жена", "Да флиртуваш с Пит", "Имението", "Лятото на дързостта", "Скрити истини", "Повече от приятели" и "Семейно родословие".

Премиера: 16 март 2009 г.
Корична цена: 12 лв.
Страници: 336
Издава: ИК Хермес

* * *

Семейни тайни на стар аристократичен род излизат наяве в новия роман на Барбара Делински

Коментирай