Йълдъз Ибрахимова с концерт за любовта в зала “България”

16.04.2009г. / 10 08ч.
Аз жената
Йълдъз Ибрахимова с концерт за любовта в зала “България”

Джаз звездата на България и Турция Йълдъз Ибрахимова ще изнесе концерт в зала “България” на 17 април 2009 г. Певицата с уникален диапазон от четири октави ще зарадва родната публика с репертоар, включващ пиеси от европейската класика и турската класическа музика, образци от българската и турска народна музика, поднесени като импровизации, изпълнение от вокал, пиано, канун и ней. Повечето песни певицата е посветила на любовта на живота си – нейният съпруг Али Динчер, който почина преди няколко години.

Концертът на джаз дамата ще се състои дни преди светлия християнски празник Великден, на 17 април 2009 г. в зала “България” от 20.00 часа. Великолепната певица Йълдъз Ибрахимова, макар в периода на възродителния процес да е носила името Сузана Ерова, не спира да пее за България и нейната публика с цялото си сърце. Родена е в България, но от 1993 г. насам живее в Турция.

Гранд дамата на джаза е работила с не по-малко добри музиканти от нея като Теодосий Спасов, Антоан Ерве, Франсоа и Луи Мотан, Ив Робер, Иво Папазов – Ибряма, Милчо Левиев, Жан-Луи Лоньон, Лайош Дудаш, Стоян Янкулов – Стунджи, Христо Йоцов, Веселин Веселинов – Еко, Юлиян Янушев, Венци Такев и много други.

Йълдъз Ибрахимова е участвала в турнета в над 40 страни в Европа, Северна Америка, Азия и Африка, включително САЩ, Мексико, Корея, Япония, Испания, Франция, Германия, Италия, Унгария, Турция, Холандия, Швейцария, Австрия, Чехия и Словакия, Русия, Сърбия, Македония, Словения, Хърватско, Молдова, Армения, Украйна, Алжир, ЮАР, Тунис, Кипър, Израел и други.

През 2002 г. в Йоханесбург в ЮАР, Йълдъз е специален посланик на ООН, където изнася концерт, на който представя България и Турция на “Световния форум за Екология и Социално развитие”.

* * *

“Бъди смела!” – интервю с Йълдъз Ибрахимова за Az-jenata.bg

Коментирай