Българката Лаура Чоканов е 4-та на конкурса “Мис САЩ”

21.04.2009г. / 14 39ч.
Аз жената
Българката Лаура Чоканов е 4-та на конкурса “Мис САЩ”

Мис Северна Каролина е новата носителка на титлата “Мис САЩ” 2009. Българката Лаура Чоканов, която също участва в престижния конкурс, се класира на четвърта позиция. Лаура е носителка на титлата “Мис Юта” 2009.

Дъщерята на български емигранти бе сочена за фаворит преди церемонията и се превърна в любимка на публиката. Титлата обаче грабна Мис “Северна Каролина” Кристен Далтън. Заедно с короната на победителката, Кристен получава право на безплатно ползване на апартамент в Ню Йорк за една година, екип за връзки с обществеността, както и двегодишна стипендия в нюйоркската филмова академия и заплата, чийто размер остава в тайна.

Финалът на конкурса беше излъчен на живо по Ен Би Си. Красавиците бяха оценявани според представянето им в бански костюм и вечерна рокля. Те трябваше също да отговарят на въпроси, зададени от журито.

Пред журито Лаура е говорила за идеята си да създаде организация за проблемите на децата емигранти в САЩ. Българското момиче е подкрепило и идеята за парично подпомагане на Афганистан, разказва майка й Ангелина пред Дарик радио.

* * *

Наша тийнейджърка най-красива в света

Коментирай