Паскал Мерсие на български език

24.04.2009г. / 12 11ч.
Аз жената
Паскал Мерсие на български език

"Нощен влак за Лисабон" ни предлага едно вълнуващо прозрение за живота, любовта, литературата; едно завладяващо изследване на чувствата, на възможността за пълно разбиране на другия, на способността на езика да описва самите нас.

Героят Раймунд Грегориус е учител по древни езици, който един ден изоставя досегашния си живот и започва напълно нов. Той хваща нощния влак за Лисабон, за да се впусне по дирите на мистериозния португалски писател Амадеу де Прадо. Героят все повече се заплита в текстовете и живота на Амадеу де Прадо и постепенно пътуването към него се превръща в пътуване към самия себе си.

В Лисабон Грегориус ще се натъкне на изключително напрегнатия и драматичен живот на Прадо, ще научи за съпротивата по време на диктатурата на Салазар и ще се завърне в своя Берн, не само преоткрил себе си, но и носещ на плещите си товара от страха пред нещо предстоящо.

"Нощен влак за Лисабон" е третият роман на родения в Берн професор по философия Паскал Мерсие и безспорно най-успешният му – приет е изключително добре от критиката и заедно с това месеци наред е в топ 20 на най-продаваните книги в Германия. Обявена е за бестселър.

Издава: ИК Алтера
Корична цена: 24 лв.
Страници: 548

* * *

Вижте още:
Точно по швейцарски

Коментирай