Благородният елен се завърна в Чернобил

18.05.2009г. / 11 00ч.
Аз жената
Благородният елен се завърна в Чернобил

Дълги години се смяташе, че поради високата радиация, нищо не може да оцелее в района на Чернобил. Избухналата преди двайсетина години ядрена електроцентрала унищожи един от най-модерните за времето си градове на СССР. От тогава това се смята за най-замърсеното кътче на планетата земя. Хората, животинските видове и растителността бяха прогонени завинаги.

Но сега, 23 години по-късно, сме свидетели на неочаквана развръзка. Природата се завръща в Чернобил и завзема града. Дървета и храсти растат навсякъде из безлюдните улици и сгради. Птици са се нанесли в изоставените призрачни постройки. Дори вид благороден елен, който се среща само в района на Чернобил, се е завърнал.

Въпреки че вече никога в тази местност няма да живеят хора, тя не е напълно изгубена. Въпреки индустриалната революция и човешките грешки.

Счита се, че аварията в Чернобил е най-голямото поражение на околната среда в следствие на човешка грешка. Явно природата все още има сили да се справя и с най-големите ни поразии.

Дали ще сме свидетели на мутанти, каквито писателите фантасти отдавна подробно са описали, тепърва ще се разбере.

* * *

Бъдещето – тема от форума

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
wann ( преди 11 години )
Ще дойде времето, скоро се надявам, и ще се разбере, че това не беше грешка, това беше саботаж от високо, мнооого високо ниво ...Лично аз загубих дете и не бях сама в стаята тогава, а още три момичета си тръгнахме без дечица на една и съща датаПроклети да са амбициите на тия, които не се спират пред нищо, заради алчните си амбиции!! ДА СА!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
damqna ( преди 11 години )