“Крадци на лебеди” – история за страстта

07.01.2010г. / 10 14ч.
Аз жената
“Крадци на лебеди” – история за страстта

Крадци на лебеди” е история за страстта, която изпитваме към другите хора и към изкуството, които като обекти на нашите чувства понякога вървят ръка за ръка. Отдавна искам да напиша роман за художник, казва Елизабет Костова. Запленена съм от изкуството и от факта, че има хора, които обвързват живота си с това да полагат цветове върху платното, пресъздавайки света по този начин. Това е книга и за любовта, любовта в различните и форми – първата любов, внезапната любов и последната любов – вечната.

\n

Лудостта на великите

\n

Психиатърът Андрю Марлоу, посветен на професията и любимото си хоби – да рисува, – води самотен и обикновен живот. Когато известният художник Роберт Оливър се опитва да унищожи една картина в Националната галерия за изкуство, в резултат на което става пациент на Марлоу, животът на психиатъра се “обръща” . Отчаян, че не може да разкрие тайната, измъчваща гения, той предприема разследване, което го отвежда до най-близките на Оливър – бившата му съпруга и бившата му любовница и до една трагедия от времето на разцвета на френския импресионизъм.
Една запленяваща и виртуозна история, изпълнена с напрежение – новият роман на Елизабет Костова, майсторски написан, ни отвежда през градовете на Америка до Франция от последните години на 19-и до началото на 20-и век, от младата любов до последната любов.
Крадци на лебеди е история за страстта, житейските загуби и силата на изкуството да съхранява човешката надежда.

\n

Американската писателка Елизабет Костова е автор на романа “Историкът”, преведен на 40 езика с общ тираж 5 милиона екземпляра. Авторката е завършила университета “Йейл”, преподава творческо писане в Мичиганския университет.

* * *

“Захар и шафран” – дебютният роман на Даниела Кънева

Коментирай