Първа самостоятелна изложба на Лили Сотирова

07.03.2010г. / 10 46ч.
Аз жената
Първа самостоятелна изложба на Лили Сотирова

Лили Сотирова ще открие своята първа самостоятелна изложба "Образи и усещания" на 11 март 2010г. в Столична библиотека.
Официалното откриване ще започне в 18 часа. Експозицията е открита за посетители до 20 март.

Изложбата ще се състои от големи живописни платна, съчетани със  собствена  поезия. Уникалното в нея е съчетанието на слово и рисуване,които изразяват дълбоката душевност на авторката, усещанията и  търсенията на един млад човек в свят,изпълнен с различни енергии.
Характерно  за  творчеството на Лили е, че нейните картини са експресивни, изпълнени с цвят и всеотдайност . Предпочитанията й за стилове са към абстрактното изкуство. Във всяка една от представените картини се усеща  различно състояние на духа. Лили  рисува  своите картини  предимно с маслени бои. Художници, на които тя се възхищава са Салвадор Дали, Густав  Климт, Вермеер ван Делфт, Румен Статков и други.

За нея
Лили  Сотирова е родена на 11.02. 1987г. в град София, България. От малка  Лили има силен  интерес към изкуството и изучава рисуване. Завършва  престижната Национална художествена гимназия „Илия Петров” , град София  през 2006г. с отличен успех, специалност живопис.                         Интересите й се разширяват и същата година е приета да изучава мода и мениджмънт в модния дизайн в колеж Арт- Авангард, София. Завършва го през 2008г.  с отличен успех.                                                               

С  живопис  Лили е участвала в няколко общи изложби, между които са „Впечатления от Прага”, тема „Другата  реалност” и  „Представяне на млади автори” в най – голямата художествена галерия на ул. ”Шипка” 6  в град София.    
                                                                                                                            
В областта на модния дизайн е участвала в конкурса за стилисти и дизайнери” Европейска изгряваща мода” 2007, организиран  от Националният съвет по моден дизайн. След класирането  й получава сертификат за най-добри идейни проекти в раздел” Вечерни облекла”.
Лили пише поезия и има публикации в сборници като Искрици любов, вестници –(Дневен и Нощен труд)  и СПИСАНИЕ 18 . В момента нейни картини са изложени в интернет център Гарибалди (ул. ”Граф Игнатиев” 6) в София.

***
Отново се играе пиесата “Суматоха” на Радичков
Мистериите на Леонардо да Винчи. Дамски гамбит
Любовта на Мара Белчева и Пенчо Славейков в книга

Коментирай