Меню

Заек фрикасе

25 януари 2016 | 09:45 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 заек
500 мл прясно мляко
250 мл зеленчуков бульон
2-3 супени лъжици брашно
4-5 скилидки чесън
сол, черен пипер
200 г масло
3-4 зърна бахар
2 дафинови листа
135 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Заекът се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в нагорещено масло. След това се отделя и в тенджерата, в която месото е било запържено, се добавя още масло и брашното.

След като се запържат до златисто, добавете бавно прясното мляко и бульона. Щом сосът заври върнете месото обратно в него и сложете останалите подправки. Гответе на тих огън до сгъстяване на соса и пълна готовност на месото.

Снимка: Борис Колаксъзов

Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай