Меню

Задушени агнешки котлети

20 април 2006 | 10:01 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг агнешки котлети 
125 г топено масло 
1 ч. ч. бяло вино 
лимон 100 г 
гъби 
сол 
черен пипер 
гарнитура
1 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

От ребрената час се изваждат котлетите. Отстраняват се и се махат ципите на костта. Месото се начуква и се посолява. Овалва се в брашно и леко се изпържва в сгорещено олио. След това към тях се прибавят пресните гъби, нарязани на едро.

Поръсват се с брашно, долива се виното и бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Похлупва се с капак, за да се задуши. Гарнира се със задушен ориз, моркови и лимон.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай