Меню

Агнешки котлети с гъби и сос

6 април 2015 | 17:40 | Михаела Лазарова
3 от 3 гласа
Добави в любими
6-7 агнешки котлета
500 г пресни гъби по ваш избор
5 домата
3 глави лук
сол, черен пипер
100 мл бяло вино
300 мл течна сметана
пресен или сух джоджен
1 супена лъжица брашно
50 г масло
2 ч.30 мин.

  • Порции: 6-7

Продукти
Приготвяне

Мариновайте котлетите в бялото вино за около час. През това време задушете лука и доматите в маслото. Добавете към тях малко брашно и вода или бульон. След като бульонът заври се добавя сметаната и нарязаният на ситно джоджен, сол, черен пипер. Бъркайте 2-3 минути и махнете соса от котлона. Котлетите се запържват от двете страни в силно сгорещено масло.

Подреждат се в по-дълбока тава, към тях се добавят нарязаните гъби и готовият сос. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност (около 30-40 минути). Сервират се с гарнитура от задушени картофи.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай