Меню

Панирани агнешки котлети с розмарин

26 януари 2016 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 бр агнешки котлети
1 чаша сос Уорчестър
¼ чаша соев сос
3 скилидки чесън, нарязани
1 стрък пресен розмарин, нарязан на ситно
2 яйца
1 чаша галета
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете соса Уорчестър, соевия сос, чесъна и розмарина в керамична купа. Поставете агнешките котлети в тази марината за 3 часа, за да поемат ароматите. Не ги покривайте с нищо. Обърнете ги веднъж-два пъти през това време.

Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тавичка за печене и я намазнете.

Извадете агнешкото от маринатата. В купичка смесете яйцата и остатъка от маринатата. Галетата изсипете в чиния.

Потопете котлетите един по един първо в яйчената смес, след това в галетата. Поставете котлетите в тавичката за печене. Печете на загрята фурна за около 20 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай