Меню

Агнешки шишчета с марината

26 април 2016 | 07:06 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици червен винен оцет
5 скилидки чесън
3/4 чаена лъжичка кимион
1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
сол на вкус
1 и 1/2 кг обезкостено агнешко месо
70 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте барбекюто и ако ще използвате дървени шишчета, накиснете ги за около 10 минути във вода. В голяма купа смесете зехтина, оцета, стритите чесън и кимион, лютия пипер, солта, нарязания на ситно магданоз, агнешкото месо, нарязано на малки парчета като за шишчета.

Разбъркайте много добре и оставете марината да попие в месото за 15-20 минути. След това поставете месото на шишчетата, като между парчетата може да добавите чушки или чери доматки. На месото ще му е необходимо около 8-10 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай