Меню

Барде-кебап

25 април 2012 | 09:00 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
 750 г агнешко месо 
5-6 глави (350 г) кромид лук 
100 г масло

2 с. л. (20 мл) бяло вино 

2 с. л. (20 г) брашно 
магданоз 
чубрица 
черен пипер 
лютиви чушки (ако обичате люто) 
джоджен 
сол
3 ч.

Продукти
Приготвяне

Месото се почиства от костите, нарязва се на късчета, разбърква се със ситно нарязаните лук, магданоз, чубрица и джоджен, поръсва се с черен пипер и сол и се слага в гърне (барде) с голям отвор. Прибавят се лютивите чушки, виното, маслото и брашното. Ястието се похлупва с капака на гърнето, който се замазва с тесто, и се задушава до готовност във фурната. Поднася се с гърнето.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
??????ako moje da smenim agne6koto....ne go iade nikoi v ku6ti
отговор Сигнализирай за неуместен коментар