
Месото се прави на по-големи парчета, опиперява се със сол, черен пипер, червен пипер. Слага се в тава с малко олио и в във загрята фурна да се зачерви. Запечатва се и се загъва с фолио и така се оставя във фурната докато се изпече на 150-180 градуса.
След това се изважда и се слага малко вода (бира) или и двете и се оставя на 180 градуса да омекне. Вземат се лук и лапад, които се нарязват на по-едро. Когато месото е омекнало се изважда от тавата и в соса се слагат зелениите, които се обръщат няколко пъти в соса докато омекнат. Сега се добавят брашното и доматеното пюре при зелениите и топла вода, за да има сос.
Месото се връща в тавата. Така се допича за да се обединят вкусовете за 15 мин., докато омекнат зеленчуците на 180-200 градуса. Зелениите може да са и повече, зависи от вкуса и месото. Да ви е сладко!
Това е рецептата за любимото ми Великденско ястие. Дано и на вас да хареса.
Снимка: thinkstock