Меню

Агнешка дроб сарма със спанак

28 април 2012 | 12:00 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
Агнешка дроб сарма със спанак
2 ч.10 мин.

Приготвяне

Сваряват се почти до омекване в малко подсолена вода целият агнешки бял дроб, половината от черния дроб и сърцето; изваждат се и се нарязват на кубчета.
Изкисва се в студена вода булото.
Задушава се половин кг спанак в половин чаша подсолена вода; отцежда се и се нарязва на ситно.
Изпържват се 2 глави лук, нарязани на ситно, с половин чаша мазнина. Слага се 1 лъжичка червен пипер. Прибавят се спанакът, дреболиите, 2-3 супени лъжици ориз.
Налива се 1 чаша от водата, в която са врели дробът и сърцето. Варят се, докато оризът омекне и поеме водата.
Прибавят се 2-3 стръка джоджен и 2 лъжици магданоз. Сместа се увива в булото, поставя се в тавичка, намазана с масло, и се залива с 1-1 и половина чаша кисело мляко, разбито с 2-3 яйца. Ястието се пече в умерено силна фурна.
Може да се полее само с 3-4 лъжици мазнина. Поднася се със зелена салата.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай