Тази рецепта я знам от моята майка. Това е миш-маш и децата ми (на 2 и 6 г.) много я харесват (включително единият ми син, който е доста злояд), дори се включват в приготвянето.
Приготвяне:
Нарязват се изпечените чушки и се поставят в сгорещеното олио, разбъркват се около 5 минути, след това се добавят доматите. Обикновено доматите, които ползвам са или пресни от градината на родителите ми, или консервирани белени. И в двата случая доматите трябва да са обелени и нарязани на ситно. Оставя се да поври малко, за да изври малко водата от доматите, като се разбърква от време на време, за да не загори. През това време в купа се разбъркват яйцата с натрошеното сирене. Яйцата и сиренето са според вкуса – могат да са повече или по-малко, в зависимост кой как харесва. Така приготвената смес се прибавя в тенджерата и се бърка през цялото време. Добавя се сол, ако е необходимо (зависи от сиренето и вкуса). В нашето семейство не правя миш-маша много гъст, защото децата обичат да си топват хлебчето.
Тази рецепта може да се приготви и с пресен пипер (в нашия край го наричаме чорбаджийски чушки), но с печените чушки капия според мен е по-вкусен.
Време за приготвяне: около 30 минути с подготовката.
Да ви е сладко!
* * *
Миш-Маш – класически
Миш-маш по димитровградски
Есенен миш-маш