Меню

Обикновена мусака

12 май 2012 | 21:39 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
морков – 1 брой
кромид лук – 1 брой
картофи – 6-7 броя
кайма – 500 г
олио
яйце – 1 брой
сол
чубрица
черен пипер
целина
мляко – половин литър
пълнозърнесто брашно – няколко лъжици

Продукти
Приготвяне

Мусаката е може би едно от първите ястия, които българката се научава да прави. Привържениците на разделното хранене не биха одобрили смесването на картофи и месо, но явно традиционната българска кухня не се е съобразявала с този начин на хранене.

Нарязваме лука и моркова и ги задушаваме в малко олио или зехтин. Добавяме каймата и хубаво я размачкваме. Добавяме сол и подправки, добавяме и две чаши вода и оставяме на котлона за известно време, като разбъркваме.
Междувременно в тава сме нарязали на дребно картофите. Изсипваме и каймата с подправките и разбъркваме добре.
Печем на 200 градуса.
Когато е готово заливаме със заливка, която представлява предварително разбити яйца с мляко и няколко лъжици пълнозърнесто брашно.

Снимка: Вергиния Генова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ivanka ( преди 10 години )
mnogo vkysna mosaka chte q pravq chesto interesna e predi ne sam q pravela taka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
Вероника ( преди 12 години )
Това е някаква мързелива , селска рецепта за мусака. Мусака се се прави о нсъс същите продукти, по друг начин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Ася ( преди 12 години )
И какъв е градския начин? Аз най-мързелива мусака съм яла в Гърция - картофите наполовина нарязани, една мазнаааа. Хич не пестят мазнината, какво като имат зехтин:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар