Лукът се запържва в олиото и после се добавя каймата. Към нея се прибавят черен пипер и останалите подправки, сол. С помощта на дървена лъжица, каймата трябва да се направи на „трохи“. Прибавят се картофите, чушките, доматеното пюре и 1 ч. ч. зеленчуков бульон. Оставя се да поври 1-2 минути. После сместа се прехвърля в тавичка за печене и се добавя вода, която почти да покрива зеленчуците и каймата. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 минути. После се приготвя заливка от яйцата, киселото мляко и малко сол. По желание може да сложите и брашно. Яйцата се разбиват добре с бъркалка, заедно с млякото. Мусаката се залива със сместа и се връща във фурната, докато се запече заливката.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).
Опитайте още: