Меню

Мусака с три цвята чушки

12 ноември 2013 | 12:10 | Мария Дуковска
Добави в любими
400 г кайма смес
750-800 г картофи нарязани на малки кубчета
1/2 ч.л. кимион
1/2 чушка зелена
1/2 чушка жълта
1/2 чушка червена
1 ч.ч. зеленчуков бульон
1 ч.л. чубрица
1 щипка чесън на прах
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 с.л. олио
сол на вкус
черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Лукът се запържва в олиото и после се добавя каймата. Към нея се прибавят черен пипер и останалите подправки, сол. С помощта на дървена лъжица, каймата трябва да се направи на „трохи“. Прибавят се картофите, чушките, доматеното пюре и 1 ч. ч. зеленчуков бульон. Оставя се да поври 1-2 минути. После сместа се прехвърля в тавичка за печене и се добавя вода, която почти да покрива зеленчуците и каймата. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 минути. После се приготвя заливка от яйцата, киселото мляко и малко сол. По желание може да сложите и брашно. Яйцата се разбиват добре с бъркалка, заедно с млякото. Мусаката се залива със сместа и се връща във фурната, докато се запече заливката.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай