Най-напред загрейте мазнината в дълбок тиган на средно висока температура. Разбъркайте яйцата в купа. Към тях прибавете брашното и разбъркайте още веднъж енергично, за да не останат бучки.
В загрятата мазнина сложете да се задушат предварително нарязаните на по-едри парчета чушки. Сиренето нарежете на кубчета или го натрошете – както ви е по-удобно. След като чушките се задушат за няколко минути добавете разбитите яйца заедно със сиренето, черния пипер и солта.
Оставете да се запържи за няколко минути или докато не видите, че сместа се е стегнала, подобно на омлет. Не разбърквайте!
С помощта на решетъчна или широка дървена лъжица обърнете внимателно омлета, за да се запържи и от другата страна.
Сервирайте докато е топъл.
Време за приготвяне: 30 минути
Снимка: личен архив