Меню

Бразилско задушено с чоризо

8 март 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица рапично олио
100 г колбас чоризо
100 г варена шунка
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 сладки картофа
1 червена чушка
1 консерва белени домати със сок
1 малка зелена люта чушка
1 и ½ чаши вода
250 г варен черен боб
2 стръка нарязан магданоз
¼ чаена лъжичка сол
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в голяма тенджера на средна температура. Запържете чоризото и шунката за 2-3 минути.

Поставете нарязания на ситно лук в тенджерата, докато омекне. Разбъркайте заедно с намачкания чесън и оставете да се готви няколко минути. След това добавете сладките картофи, чушката, доматите със сока, лютата чушка и водата.

Оставете водата да заври, намалете огъня и задушете под капак за около 20 минути. Ще познаете кога е готово по сладките картофи – трябва да омекнат максимално. Добавете черния боб към ястието и варете без похлупак още 10 минути.

Поръсете с подправките и солта.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
jessy ( преди 9 години )
Чувала съм за свинско задушено, пилешко задушено, но бразилско...Айде като ги пишете тия статии, внимавайте малко и със заглавията, че това поне звучи абсурдно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )