Меню

Лозови сармички на фурна

4 юни 2015 | 11:55 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
600 г кайма смес
1 чаена лъжичка смлян кимион
1 и 1/2 чаша ориз
магданоз
3-4 домата
2 глави лук
5 скилидки чесън
2 моркова
сол, черен пипер
1-2 буркана лозови листа
1 ч.40 мин.

  • Порции: 20-30 сърмички

Продукти
Приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с останалите подправки. След това добавете каймата и гответе докато покафеене леко. Сложете ориза и когато зрънцата станат като кристалчета, налейте бульона. Когато оризът е почти готов, махнете плънката от котлона и завийте сармичките.

Подредете ги в тавичка, добавете им малко вода и олио и нарязаните домати. Покрийте ги с лозови листа или домакинско фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути. По желание сервирайте с кисело мляко или чеснов сос.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ккк ( преди 4 години )
ккколко бульон ? не е упоменато
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
sisi ( преди 9 години )
tazi rezepta ne e negova,pak e 4el ili e gledal nqkakvo predavane-da negovorim4e ne q e gotvil toj.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар