Меню

Манастирска яхния с картофи и ориз

8 март 2017 | 16:38 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 глава лук
2 моркова
1/2 глава целина
4 скилидки чесън
2 домата
1/4 кг лукчета арпаджик
1/2 чаша маслини без костилка
200 г пресни гъби по ваш избор
вода
1/2 чаша бяло вино
1 кафеена чаша ориз
4 картофа
сол,черен пипер
магданоз
60 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

 

В добре загрята мазнина задушете нарязания лук, заедно с морковите и целината.

Когато поомекнат, към тях прибавете изчистените лукчета, маслините и нарязаните на 2 на 3 гъби.

Долейте с водата и виното.

Щом яхнията заври може да прибавите ориза и картофите нарязани на кубчета.

Когато картофите и оризът са готови, прибавете нарязаните на ситно домати и стрития чесън.

Овкусете със сол и черен пипер и по желание запечете яхнията във фурната.

Преди да сервирате поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай