500 г пилешко филе 200 г сварен нахут от консерва 2 зелени чушки 2 червени чушки 2 моркова 2 чаши бяло вино 2 щипки сол 2 щипки черен пипер 1 щипка червен пипер 2 скилидки чесън 1 глава кромид лук 1 щипка розмарин 1 супена лъжица брашно 50 мл олио
Нарежете пилешкото на едри късове. Оваляйте го в брашното, солта и подправките. Запържете го в сгорещено олио в дълбок съд. След като се запържи от всички страни за няколко минути го извадете от съда.
В същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки, чесън. След като се задушат, добавете нахута (изцеден) и бялото вино. Оставете да къкри на по-слаб огън под капак до сгъстяване.
Когато зеленчуците омекнат, върнете месото обратно в съда и гответе още 15 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: