Пилешка яхния с нахут и зеленчуци

Вкусна рецепта за яхния с пилешко

01.01.2018г. / 06 39ч.
Илияна Николова
500 г пилешко филе

200 г сварен нахут от консерва

2 зелени чушки

2 червени чушки

2 моркова

2 чаши бяло вино

2 щипки сол

2 щипки черен пипер

1 щипка червен пипер

2 скилидки чесън

1 глава кромид лук

1 щипка розмарин

1 супена лъжица брашно

50 мл олио

500 г пилешко филе 200 г сварен нахут от консерва 2 зелени чушки 2 червени чушки 2 моркова 2 чаши бяло вино 2 щипки сол 2 щипки черен пипер 1 щипка червен пипер 2 скилидки чесън 1 глава кромид лук 1 щипка розмарин 1 супена лъжица брашно 50 мл олио

Нарежете пилешкото на едри късове. Оваляйте го в брашното, солта и подправките. Запържете го в сгорещено олио в дълбок съд. След като се запържи от всички страни за няколко минути го извадете от съда.

В същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки, чесън. След като се задушат, добавете нахута (изцеден) и бялото вино. Оставете да къкри на по-слаб огън под капак до сгъстяване.

Когато зеленчуците омекнат, върнете месото обратно в съда и гответе още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Коментирай