Меню

Пилешка яхния с картофи и моркови

12 март 2018 | 06:44 | Илияна Николова
4 от 14 гласа
Добави в любими
500 г пилешко без кост
500 г картофи
1 глава лук
1 стрък праз лук
1 малка консерва белени домати
2 моркова
1 чушка
½ л вода
сол
черен пипер
чубрица
червен пипер
1 с.л. брашно
50 мл олио
пресен магданоз за поръсване
120 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на ситно без картофите. Тях оформете в полумесеци. Нарежете пилешкото на едри парчета. Нарежете на ситно кромида и праза. Запържете ги в сгорещената мазнина в дълбока тенджера. Разбърквайте непрекъснато, за да не загорят. Към двата вида лук добавете пилешкото и го задушете за няколко минути в мазнината.

Добавете към него червения пипер и разбърквайте. След това добавете зеленчуците, картофите, останалите подправки като за накрая оставите доматите, за да не се скашкат. Залейте с вода. Намалете огъня и оставете да къкри под открехнат капак.

Накрая след като всички продукти вече са достатъчно омекнали, добавете и предварително разтвореното в малко вода брашно, за да се сгъсти. Поръсете с магданоз и сервирайте яхнията гореща.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай