-
Порции: 4
Нарежете всички зеленчуци на ситно без картофите. Тях оформете в полумесеци. Нарежете пилешкото на едри парчета. Нарежете на ситно кромида и праза. Запържете ги в сгорещената мазнина в дълбока тенджера. Разбърквайте непрекъснато, за да не загорят. Към двата вида лук добавете пилешкото и го задушете за няколко минути в мазнината.
Добавете към него червения пипер и разбърквайте. След това добавете зеленчуците, картофите, останалите подправки като за накрая оставите доматите, за да не се скашкат. Залейте с вода. Намалете огъня и оставете да къкри под открехнат капак.
Накрая след като всички продукти вече са достатъчно омекнали, добавете и предварително разтвореното в малко вода брашно, за да се сгъсти. Поръсете с магданоз и сервирайте яхнията гореща.
Снимка: iStock
Вижте още: