Меню

Кюфтенца от телешко месо с ориз – яхния

7 ноември 2007 | 14:36 | Аз жената
Добави в любими
1/2 кг смляно телешко месо 
1/2 ч. ч. полусварен ориз 
7-8 глави лук 
1/2 връзка магданоз 
черен пипер 
сол 
дафинов лист 
джоджен 
1 суп. лъж. доматено пюре 
1 суп. лъж. брашно 
1/2 ч. ч. мазнина
2 ч.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Към месото се прибавя полусвареният ориз, глава нарязан лук, на ситно нарязаният магданоз, черният пипер и сол на вкус. 

Сместа се омесва добре и се оформят кюфтетата.
На филийки се нарязват 6-7 глави лук. Слага се да се пържи в 1/2 ч. ч. мазнина докато омекне и стане прозрачен. Прибавя се брашно и се поръсва с 1 суп. лъж. червен пипер. Добавя се 1 суп. лъж. доматено пюре и се разрежда с горещ бульон, докато стане сос с умерена гъстота. Щом сосът заври се пускат кюфтенцата.
Добавя се 1 дафинов лист, черен пипер, джоджен. Накрая се поръсва с магданоз.

Снимка: thinkstock

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай