Меню

Гювечета по шопски

2 декември 2007 | 18:15 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
половин пакетче краве масло или 50 г маргарин 
200 г шунка или мек салам 
250 г краве сирене 
100 г кашкавал 
100 г пушено топено сирене 
1 глава кромид лук 
5-6 маслини 
3 суп. лъж. пикантна лютеница 
3 суп. лъж. доматено пюре 
3 яйца 
чубрица 
3 люти чушлета 
3 кисели краставички
1 ч.40 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

На дъното на гювечетата се поставят по 1-2 парченца масло. Шунката, лукът, топеното сирене и кашкавалът се нарязват на тънки ленти. Смесват се и се подреждат в гювечетата. Прибавя се по една суп. лъж. лютеница. Киселата краставичка се нарязва на кубчета и се разпределя в гювечетата. Сиренето се нарязва на филии и също се разпределя в гювечетата. Във всяко гювече се поставя по една суп. лъж. доматено пюре, наръсва се с чубрица и се разпределя останалото масло. Добавят се лютите чушлета, маслините и по едно яйце. Гювечетата се похлупват с капачетата и се пекат във фурна до изпичането на яйцата.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай