Меню

Ориз с колбас на фурна

11 май 2008 | 10:35 | Аз жената
Добави в любими
1/2 чаена чаша ориз 
1 глава лук 
3-4 кренвирша или друг колбас 
черен пипер 
малко олио 
сол на вкус
1 ч.30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарязваме лука на дребно. Загряваме олиото. Слагаме сол на вкус. Запържваме лука, след което прибавяме ориза, който също се запържва леко. Прибавяме вода и го оставяме да се развари. След като е готов го изсипваме в подмазана с малко олио тавичка. Прибавяме кренвиршите или друг колбас предварително нарязан на дребно и запичаме в загрята фурна за около 20-30 мин.

Снимка: thinkstock

Кюфтенца от телешко месо с ориз – яхния

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай