Меню

Пълнени камби с кайма

8 октомври 2009 | 10:39 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
10 бр. камби (червени и зелени) 
400 г кайма 
2 с. л. олио 
3 скилидки чесън 
1 по-голяма глава лук 
16 бр. гъбки с големина на орех 
10-12 бр. маслини 
2 с. л. лютеница “Олинеза” 
1 с. л. майонеза “Олинеза” 
1 средно голям домат 
1 ч. л. чубрица, черен пипер, магданоз, сол – на вкус 
Чеснов сос “Олинеза” 
Кьопоолу за гарнитура
1 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

Почистваме камбите от дръжките и семето внимателно (най-добре със специалния за тази цел уред). Нарязваме на ситно чесъна и го запържваме в 2 с. л. олио, прибавяме ситно нарязания лук, запържваме леко и слагаме 3-4 с. л. вода, задушаваме под капак – да омекне. 

Прибавяме 6 бр. ситно нарязани гъбки и запържваме за 1-2 минути, слагаме лютеницата, маслините – нарязани на ситно, настъргания на ренде домат, чубрицата, черния пипер, сол. Сваляме от котлона и прибавяме каймата. Накрая – 1 с. л. майонеза “Олинеза”, сол и нарязан магданоз. Разбъркваме хубаво и с тази смес пълним камбите. На останалите 10 гъбки им издълбаваме леко горната част (да стане малка дупчица) и в нея слагаме по малко майонеза. На отвора на всяка напълнена камба слагаме по една гъбка, подреждаме ги в правоъгълна тава, наливаме малко вода и слагаме във фурната. Печем до готовност.
Сервираме по 2 или 3 камби, поръсени с чеснов сос “Олинеза”и гарнитура от кьопоолу от печени патладжани, подправено със счукан чесън, майонеза и орехи.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Печени чушки с патладжан

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай