За соса:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио, докато лукът придобие лек златист цвят. Добавя се каймата, (на ситно) Сместа се бърка често и се пържи, докато каймата се запържи много добре, водата от нея почти се изпари и придобие тъмно кафяв цвят. Добавя се доматеният сок и се изчаква да заври. Добавят се черният пипер и канелата и се вари приблизително 10 минути след това. Сваля се от огъня.
Приготвяне на спагетите:
Взима се тенджера с подходяща големина, пълни се около 2/3 от нея с вода, слага се малко олио и 1-2 щипки сол и се оставя водата да заври. Добавят се спагетите и се варят около 15-20 минути, според силата на котлона. След като са готови се свалят от огъня и се изцеждат от водата. Смесват се с приготвения сос и се разбъркват добре.
Сервиране: Взимат се 4 чинии и на дъното на всяка от тях се настъргва сирене или кашкавал. Върху него се сервират спагетите и върху тях отново се настъргва сирене или кашкавал. Консумират се топли.
Приятен апетит!
* * *