
На соса:
Лукът се запържва в маслото до златисто, след това се прибавя брашното и се бърка 2 минути непрекъснато до гладка консистенция, сваля се от огъня и се прибавя млякото, сол и черен пипер и се връща на котлона, вари се до сгъстяване, след което се прибавят соевият сос, кашкавалът и рибата тон и се пържи още 2 минути.
В намаслена тава се сипва от соса да се покрие дъното, следва ред кори, отново сос, един ред нарязани домати, кори, сос и така до свършване на продуктите. Отгоре се поръсва с 50 г кашкавал и се нареждат резени домати в един ред по средата и тавата се покрива с фолио.
В загрята на 180 градуса фурна се пече 25 минути, след което се маха фолиото и се пече още 15-20минути до златисто.
Да ви е сладко.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *