Спагетите се варят 10-12 минути в кипяща подсолена вода и се отцеждат. Рибата тон, заедно с мащерката, ригана и 1/2 от кравето масло се задушават в тефлонов тиган за 5 минути. След като изключите котлона, оставете тигана на него, прибавете и останалото масло, разтворения рибен бульон в 100 мл вода, лимоновия сок, бялото вино – бъркайте, докато маслото се разтопи. След това поставете 1/3 от спагетите в дълбок съд – залейте с 1/3 от сместа, поставете другата 1/3 от спагетите и отново залейте с още 1/3 от сместа – така направете и с последните порции.
Приятен апетит!
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Спагети Болонезе
Спагети със сметана
Спагети със сметана и сьомга
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста