Приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода с 1 с. л. олио. Когато са готови се прецеждат и изплакват със студена вода. Докато се варят може да се приготви и самият сос. Магданозът, босилекът и чесънът се нарязват на ситно. Майонезата и топеното сирене се слагат в съда, в който ще се прави соса и се загряват на много слаб огън при непрекъснато бъркане, защото ако сиренето остане по дъното, полепва. Това се прави до получаването на хомогенна смес. Добавят се и останалите продукти, като се продължава да се бърка. Държи се на котлона още максимум 3-4 минути с непрекъснато бъркане.
При сервиране се поръсват с рендосано сирене, кашкавал и с пресни листа босилек.
Много са подходящи с чаша бяло вино. :)
* * *
Супер бързи спагети
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста
Снимка: Sxc.hu