Меню

Лазаня

2 август 2013 | 13:00 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
За 4-6 порции:
 1 пакет кори за лазаня (сухи или готови за употреба, замразени) 
За плънката: 
300 г кайма 
2 глави лук 
3-4 скилидки чесън 
4-5 домата 
сирене, кашкавал 
сол, черен пипер, магданоз, риган, чубрица, босилек
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Пускате корите във вряща подсолена вода (ако не са готови за употреба) и варите 4-5 мин. Отцеждате ги. 

Отделно запържвате каймата, добавяте лука и чесъна, нарязани на дребно. Задушавате ги. Изсипвате настърганите домати и варите до сгъстяване. Овкусявате с подправките.

В подходяща тавичка слагате малко от плънката, а върху нея подреждате ред кори, след това пак плънка, като между пластовете поръсвате настърган кашкавал и сирене. Така докато свършат продуктите. Отгоре гарнирате с настърган кашкавал и печете.

Приятен апетит!

Снимка: freeimages

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
vidima ( преди 12 години )
Това е рецепта за всичко друго, но не и лазаня!!! Къде е пармезанът (отдавна го има по магазините), къде е сосът бешамел??? УЖАС
отговор Сигнализирай за неуместен коментар