Меню

Макарони на фурна с гъби, шунка и сирена

16 януари 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
4 от 1 гласа
Добави в любими
500 г макарони
1 глава лук
250 г пресни гъби
300 г шунка или друг колбас
сирена за настъргване пожелание, но може да сложите пармезан, синьо сирене, ементал или друго, което обичате; може да използвате и обикновен кашкавал
250-300 мл течна сметана за готвене
сол, черен пипер на вкус
магданоз за поръсване

Продукти
Приготвяне

Най-напред сварете макароните. През това време нарежете шунката, гъбите и лука на много тънки колелца. След като макароните са сварени, изсипете половината от тях в тавичката за печене, която трябва да бъде с незалепващо покритие.

Върху тях поставете шунката, гъбите и лука. Настържете по малко от сирената и покрийте с останалата част от макароните. Добавете сметаната и отново поръсете с настъргани сирена. Печете в умерена фурна до получаването на златиста коричка. При сервирането поръсете с пресен магданоз.

Снимка: sxc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай