Меню

Фетучини със скариди

31 юли 2014 | 11:02 | Илияна Николова
Добави в любими
1 пакет фетучини
½ чаша масло
2 чаши течна сметана
½ чаена лъжичка смлян черен пипер
1/3 чаша настърган пармезан
1/3 чаша песто от босилек
350 г обелени скариди

Продукти
Приготвяне

Напълнете една голяма тенджера с леко подсолена вода и я оставете да заври. Добавете фетучините и варете в продължение на 8-10 минути. Добре е да ги оставите „ал денте“, но изборът е ваш.

Отделно в голям тиган разтопете маслото на средно висока температура. Когато маслото се разтопи, добавете сметаната и черния пипер. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори или кипне. Оставете да покъкри за 2-3 минути като постоянно разбърквате.

След това добавете пармезана в получения сметанов сос като продължавате да бъркате. Нека съставките се смесят добре. Изцедете фетучините и ги сложете в тигана при останалите съставки за 3 до 5 минути, докато сосът се сгъсти.

Отделно сварете скаридите за кратко, за да останат крехки. За 5 минути обикновено са готови. Сервирайте ги върху горещите фетучини.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )