
1 ч.
Сварете макароните според инструкциите на опаковката. Когато са готови трябва да ги отцедите от водата. След това в тиган разтопете маслото. Когато стане на мехурчета добавете брашното и бъркайте докато стане леко златисто и сложете млякото, сол, черен пипер и индийското орехче.
Бъркайте докато сместа се посгъсти и сложете и 2 чаши от настърганото сирене чедър. Бъркайте докато сиренето се разтопи. След това към соса добавете макароните и разбъркайте много добре. Изсипете в тавичка. В купа към галетата добавете разтопеното масло и разбъркайте.
Поръсете върху макароните заедно с останалата част от сиренето и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато хване златиста коричка.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: