Меню

Макарони със сирене чедър

19 януари 2015 | 16:53 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
1 пакет макарони
100 г масло + още 100 г 
1/4 чаша брашно
3 чаши мляко
1 щипка смляно индийско орехче
сол, черен пипер
3 чаши настъргано сирене чедър
1 чаша галета ( към тях трябва да добавите едните 100 г масло)
 
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните според инструкциите на опаковката. Когато са готови трябва да ги отцедите от водата. След това в тиган разтопете маслото. Когато стане на мехурчета добавете брашното и бъркайте докато стане леко златисто и сложете млякото, сол, черен пипер и индийското орехче.

Бъркайте докато сместа се посгъсти и сложете и 2 чаши от настърганото сирене чедър. Бъркайте докато сиренето се разтопи. След това към соса добавете макароните и разбъркайте много добре. Изсипете в тавичка. В купа към галетата добавете разтопеното масло и разбъркайте.

Поръсете върху макароните заедно с останалата част от сиренето и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато хване златиста коричка.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
0 rate up comment 2 rate down comment
Др Спок ( преди 9 години )
Защо трябва да вървим по стъпките на затлъстелите американци? Въпросната рацепта е с 2000 калории на порция. Истинското сирене cheddar е английска марка, но в америка го получават при преработакат на петрол, защото е по-евтино.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 5 rate down comment
Azmodan ( преди 9 години )
Между другото сирене cheddar е кашкавал на български!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар