Меню

Пилешко с паста и броколи

30 март 2015 | 11:52 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди, нарязани
1 пакет паста по избор
500 мл пилешки бульон
150 г броколи
1 червена чушка
2 скилидки чесън, смлян
250 мл течна сметана или крема сирене (по избор)
¼ чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
45-50 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поставете пилешкото в тенджера. Изсипете вода, колкото да го покрие. Сварете го за 20 минути. Оставете да изстине, след което нарежете или накъсайте месото на парчета.

Налейте нова вода в тенджерата, подсолете я и оставете да заври. Добавете пастата и варете 8-10 минути. Отцедете.

В голям тиган на средна температура задушете чушката, чесъна, броколите, солта и пипера в пилешкия бульон. Покрийте продуктите и оставете да покъкри за 10 минути.

Добавете накрая пилешкото и течната сметана. Разбъркайте добре и сервирайте, добре поръсено с пармезана.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай