Меню

Тортелини с домати и пармезан

17 май 2015 | 11:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет тортелини със сирене
1 консерва нарязани на кубчета домати
1 чаша нарязан пресен спанак
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
1 и ½ чаена лъжичка сушен босилек
1 чаена лъжичка млян чесън
2 супени лъжици брашно
¾ чаша мляко
¾ чаша сметана
¼ чаша настърган пармезан
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода в голяма тенджера. Добавете тортелините и варете около 10 минути. Докато тортелините се варят, можете да смесите доматите, спанака, солта, пипера, чесъна и босилека.

Загрейте ги в тиган на средна температура. Разбърквайте, докато съставките започнат да пускат бульон.

В друга купа смесете брашното, млякото и сметаната. Разбъркайте тази смес с пармезана. Намалете огъня на котлона, където къкрят доматите и спанака. Добавете към тях тортелините и млечния сос с брашното.

Разбъркайте добре и покрийте с капак за 2 минути. Сервирайте топло.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай