
1 ч.
-
Порции: 6-8
Сложете пастата да се вари според указанията на опаковката. През това време нарежете шунката на ситно, заедно с киселите краставички и ги задушете за няколко минути в тиган. Отделно направете доматен сос като задушите чесън, лук и добавите към тях пасирани домати от консерва или пресни ситно нарязани, сол, черен пипер, както и супена лъжица песто.
Когато пастата е сварена, изцедете я от водата и я добавете към доматения сос, а към тях сложете и шунката и краставичките. Разбъркайте добре и изсипете в тавичка. Настържете кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато кашкавалът се разтопи.
Снимка: Личен архив
Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.
Вижте още: